privacybeleid

Dit privacybeleid is voor het laatst bijgewerkt op 28 februari 2020.

Welkom op de website smolproducts.com, die wordt beheerd door smol Limited (“smol”). In dit privacybeleid beschrijven we het beleid en de procedures van smol, (een vennootschap die statutair gevestigd is in Engeland, met het correspondentieadres Griffin House, 135 High Street, Crawley RH10 1DQ, United Kingdom ingeschreven onder nummer 10626548), wat betreft gebruik en openbaarmaking door het bedrijf van persoonsgegevens van personen die gebruikmaken van of toegang hebben tot smolproducts.com, onze merkpagina’s op sociale media of andere sites, diensten, functionaliteit, content, applicaties en producten die we in het Verenigd Koninkrijk aanbieden (“VK”) (gezamenlijk de “Diensten”).

Door gebruik te maken van onze Site en Diensten gaat u bij de aanmelding bij uw account akkoord met de servicevoorwaarden en het privacybeleid. U erkent en aanvaardt de verzameling, opslag, openbaarmaking en ander gebruik van uw gegevens zoals beschreven in en toegestaan volgens dit privacybeleid, dat van tijd tot tijd kan worden gewijzigd en bijgewerkt.

WELKE GEGEVENS VERZAMELEN WIJ VAN U?

Door bij aanmelding bij uw account of op contactformulieren expliciet akkoord te gaan met de servicevoorwaarden en het privacybeleid, stemt u in met de verzameling, opslag, openbaarmaking en ander gebruik van uw gegevens voor zover dit is toegestaan volgens dit privacybeleid.

  • Volledige naam
  • E-mailadres
  • Adres inclusief postcode
  • Telefoonnummer
  • Creditcard-/betaalpasgegevens (kaarttype, nummer, vervaldatum, veiligheidscode, naam op de kaart en factuuradres)
  • Abonnementsvoorkeuren (inclusief wasfrequentie een aantal capsules per wasbeurt)
  • Naar ons verstuurde berichten (bijvoorbeeld via hulp@smolproducts.com of een andere manier om informatie, gegevens of content aan ons te verstrekken)

    HOE GEBRUIKEN WIJ UW GEGEVENS?

    Wij, of derden namens ons, kunnen uw gegevens voor een of meer activiteiten gebruiken, onder meer om de volgende redenen:

    • om na te gaan of een creditcard geldig is
    • om uw account te betalen
    • om u onze producten toe te zenden
    • om andere producten aan te bevelen die u mogelijk interesseren
    • om met u te communiceren over smol-gerelateerde zaken
    • om u gegevens over bestel- en facturatiegeschiedenis te sturen

    WAARVOOR GEBRUIKEN WIJ UW GEGEVENS?

    Wij verzamelen en bewaren uw persoonsgegevens met name om uw bestellingen te behandelen en producten te leveren, betalingen te autoriseren, aan u te factureren, uw vragen te beantwoorden, contact met u op te nemen over andere producten en aanbiedingen, producten aan te bevelen die u mogelijk interesseren, en, meer algemeen, om uw account bij ons te beheren en onze website te verbeteren.

    Onze rechtsgrond voor het verzamelen en gebruiken van de hierboven vermelde persoonsgegevens is afhankelijk van de betreffende persoonsgegevens en de specifieke context waarin we deze verzamelen. Normaal gesproken zullen we echter alleen persoonsgegevens van u verzamelen (i) wanneer we die nodig hebben om een overeenkomst met u uit te voeren, (ii) wanneer de verwerking in ons gerechtvaardigde belang is en uw rechten niet zwaarder wegen, of (iii) met uw toestemming. In sommige gevallen kunnen wij ook een wettelijke verplichting hebben om persoonsgegevens van u te verzamelen of kunnen wij de persoonsgegevens anderszins nodig hebben om uw vitale belangen of die van anderen te beschermen.

    MARKETING & BUSINESS DEVELOPMENT

    Wanneer u onze servicevoorwaarden en ons privacybeleid accepteert, stemt u ermee in dat wij uw e-mailadres en andere persoonsgegevens gebruiken voor marketing- en businessdevelopmentactiviteiten. Van tijd tot tijd kunnen we u post sturen over speciale aanbiedingen of evenementen met betrekking tot onze producten of diensten of die van betrouwbare derden die u mogelijk zouden kunnen interesseren.

    Wanneer u via de website (smolproducts.com) het proces voor de aanmaak van een account bij smol doorloopt, maar het proces niet voltooit of geen bestellingen plaatst, kunnen wij u een e-mail sturen om te vragen of u hulp nodig hebt om dit proces af te ronden. Onderaan deze e-mail vindt u een afmeldlink.

    Ook kunnen we u identificeren en algemene demografische gegevens over u verzamelen aan de hand van een IP-adres. Dat kan ons helpen fraude en problemen met onze server op te sporen en onze website te beheren.

    ONS GEBRUIK VAN COOKIES EN VERGELIJKBARE TECHNOLOGIEËN

    Door onze site (smolproducts.com) te bezoeken, aanvaardt u dat er cookies en vergelijkbare technologieën op uw computer worden geplaatst. Cookies zijn kleine gegevensbestanden die naar uw computer worden verstuurd als u een website bezoekt. Zij slaan gegevens over uw gebruik van deze website op en houden deze soms ook bij. Sommige cookies blijven uitsluitend actief gedurende uw websessie en vervallen zodra u uw browser afsluit. Andere cookies blijven langer actief en herkennen u als u de site opnieuw bezoekt. Cookies identificeren de computer van een gebruiker, maar derden kunnen cookies niet gebruiken om gebruikers persoonlijk te identificeren. Sommige cookies op onze site worden door onszelf geplaatst, en sommige door derden die namens ons diensten verrichten. Wij zetten derden met name in om ons te helpen prestatie- en meetstatistieken over onze site te verzamelen.

    Wanneer u gebruikmaakt van de diensten, gebruiken we permanente en sessiecookies en andere trackingtechnologieën om: a) het gebruik van onze sites en diensten te analyseren, b) de diensten af te stemmen op uw voorkeuren, en c) te bepalen welke advertenties worden getoond. We kunnen tevens gebruikmaken van andere internettechnologieën zoals webbakens of pixeltags en andere vergelijkbare technologieën om cookies te plaatsen of hiermee te communiceren en uw gebruik van de diensten bij te houden (onder meer om u advertenties te tonen op andere websites of op het internet wanneer we toegang hebben tot deze cookies). We kunnen ook webbakens in e-mailberichten of nieuwsbrieven zetten om te zien of ontvangers het bericht hebben geopend. Als we gebruik gaan maken van aanvullende technologie, kunnen we ook op andere manieren aanvullende gegevens verzamelen.

    De meeste webbrowsers accepteren cookies automatisch, maar desgewenst kunt u cookies in uw browser ook uitschakelen of instellen dat u bericht krijgt als u een cookie ontvangt zodat u zelf kunt bepalen of u deze wilt accepteren. Let wel: als u cookies van de site blokkeert of verwijdert, kan het zijn dat de site niet optimaal werkt omdat u niet tot alle onderdelen van de site toegang hebt of deze kunt gebruiken, en bijvoorbeeld niet kunt profiteren van speciale aanbiedingen en vouchers. Als u cookies accepteert, zorgt u er dan wel voor dat u zich bij de site afmeldt als u gebruikmaakt van een gedeelde computer.

    Op www.allaboutcookies.org vindt u meer informatie over cookies, zoals nuttige extra informatie over cookies en hoe cookies geblokkeerd kunnen worden in verschillende typen browsers.

    UW RECHTEN

    Volgens de wet beschikt u over een aantal rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens, zoals:

    Het recht in kennis te worden gesteld.  U hebt recht op duidelijke, transparante en begrijpelijke informatie over ons gebruik van uw gegevens en over uw rechten. Dit privacybeleid is bedoeld om u van deze informatie te voorzien.

    Het recht van inzage.U hebt recht van inzage in uw gegevens (wanneer wij deze verwerken) en bepaalde andere gegevens (vergelijkbaar met die in dit privacybeleid). Op die manier kunt u nagaan dat wij uw gegevens overeenkomstig de gegevensbeschermingswetgeving gebruiken. U kunt hiervoor een e-mail naar onderstaand e-mailadres sturen.

    Het recht van rectificatie. U hebt recht op rectificatie van uw gegevens als deze onjuist of onvolledig zijn. U kunt dit doen via uw accountpagina of door contact met ons op te nemen via het onderstaande e-mailadres.

    Het recht op wissing.Dit wordt ook wel ‘het recht van vergetelheid’ genoemd en komt er simpel gezegd op neer dat u kunt verzoeken om wissing of verwijdering van uw gegevens als er voor ons geen dwingende reden is om deze te blijven gebruiken. Dit is geen algemeen recht op wissing; er zijn uitzonderingen.

    Het recht om verwerking te beperken.U hebt het recht het verdere gebruik van uw gegevens te ‘blokkeren’ of te onderdrukken. Wanneer de verwerking is beperkt, mogen we uw gegevens nog steeds opslaan, maar mogen we deze niet verder gebruiken. We houden lijsten bij van mensen die hebben aangegeven dat hun gegevens voor verder gebruik moeten worden ‘geblokkeerd’ om ervoor te zorgen dat de beperking in het vervolg in acht wordt genomen.

    Het recht op gegevensoverdraagbaarheid.U hebt het recht uw persoonsgegevens op te vragen en voor uw eigen doeleinden voor andere diensten te gebruiken. Als u bijvoorbeeld wilt overstappen op een andere aanbieder, kunt u uw gegevens die in onze IT-systemen staan gemakkelijk en veilig verplaatsen of kopiëren naar of overdragen aan deze aanbieder zonder dat dit de bruikbaarheid van de gegevens beïnvloedt.

    Het recht om bezwaar te maken tegen verwerking U hebt het recht bezwaar te maken tegen bepaalde typen verwerking, zoals verwerking ten behoeve van direct marketing (d.w.z. als u niet langer benaderd wilt worden over potentiële kansen). Hiertoe kunt u een e-mail sturen naar hulp@smolproducts.com.

    Het recht om een klacht in te dienen. U hebt het recht om bij de toezichthouder voor gegevensbescherming in uw land een klacht in te dienen tegen de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken. In het Verenigd Koninkrijk is dit de Information Commissioner’s Office. Zie voor meer informatie www.ico.org.uk.

    Het recht om toestemming in te trekken.Door bij het aanmelden akkoord te gaan met onze voorwaarden en ons privacybeleid hebt u aan ons toestemming gegeven om uw persoonsgegevens te gebruiken. U kunt deze toestemming echter te allen tijde intrekken (als u dit doet, betekent dit echter niet dat onze verwerking van uw persoonsgegevens tot op dat moment onwettig is). Hieronder valt ook het recht om uw toestemming voor het gebruik door ons van uw persoonsgegevens voor marketingdoeleinden in te trekken. U kunt dit op de volgende manieren doen:

    • door een e-mail te sturen naar hulp@smolproducts.com
    • of door een brief te sturen naar smol, Griffin House, 135 High Street, Crawley RH10 1DQ, Verenigd Koninkrijk

    Doorgaans behandelen we verzoeken en verstrekken we gegevens zonder hiervoor kosten in rekening te brengen, maar we kunnen een redelijk bedrag vragen om onze administratieve kosten te dekken voor de verstrekking van gegevens bij ongegronde of buitensporige/herhaalde verzoeken, of het meermaals verstrekken van dezelfde gegevens.

    Ook kunnen wij het recht hebben geen gevolg te geven aan uw verzoek.

    Bedenk daarom of uw verzoek echt nodig is voordat u het indient. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren. Over het algemeen reageren we binnen een (1) maand na ontvangst van uw verzoek; mocht de behandeling van uw verzoek meer tijd in beslag nemen, dan zullen we contact met u opnemen.

    E-MAILS

    Wanneer u bij de aanmelding bij uw account onze servicevoorwaarden en ons privacybeleid accepteert, stemt u ermee in dat wij uw e-mailadres gebruiken. We kunnen dit e-mailadres aan uw browsegegevens en koopervaringen koppelen, ook als u niet bent aangemeld. We weten wanneer u e-mailmeldingen ontvangt en kunnen deze koppelen aan alle overige contactgegevens die u aan ons hebt verstrekt.

    MARKETING

    Wanneer u bij de aanmelding bij uw account onze servicevoorwaarden en ons privacybeleid accepteert, maar vervolgens van gedachten verandert en dit soort meldingen niet meer wilt ontvangen, kunt u zich hiervoor afmelden door een e-mail te sturen naar hulp@smolproducts.com. Let wel: ook als u zich afmeldt, ontvangt u mogelijk nog enkele berichten die al in de pijplijn zaten om verzonden te worden; meestal stopt dit uiterlijk een dag nadat u uw account hebt bijgewerkt.

    Als u geen marketingberichten van smolproducts.com meer wilt ontvangen, kunt u ook gebruikmaken van de afmeldlink die onderaan elke marketing-e-mail staat.

    POST

    Wanneer u bij de aanmelding bij uw account onze servicevoorwaarden en ons privacybeleid accepteert, stemt u ermee in dat we u af en toe post sturen over speciale aanbiedingen of evenementen met betrekking tot onze producten of diensten.

    BEVEILIGING EN BEHOUD

    We hebben technologische en beveiligingsfuncties alsmede strikte interne richtsnoeren geïmplementeerd om de privacy van uw persoonsgegevens voldoende te beschermen tegen verlies, wijziging, ongeoorloofde toegang of oneigenlijk gebruik. Ons beveiligings- en privacybeleid worden periodiek herzien, en we blijven onze beveiligingsprocedures verbeteren naarmate er nieuwe technologie beschikbaar komt. Wij kunnen niet garanderen dat verlies, wijziging, ongeoorloofde toegang tot of oneigenlijk gebruik van gegevens nooit voorkomt, maar wij zullen wel alles in het werk stellen om dit te voorkomen.

    Wij doen er alles aan om uw gegevens in ons systeem te beschermen, maar u dient er wel rekening mee te houden dat het versturen van gegevens via internet nooit absoluut veilig is. Daarom kunnen wij de veiligheid, integriteit, beschikbaarheid of het behoud van de gegevens die u aan ons verstrekt niet garanderen; u verstrekt deze gegevens op eigen risico.

    Uw accountgegevens zijn voor uw privacy en veiligheid beveiligd met een wachtwoord. U kunt de veiligheid van uw persoonsgegevens zelf vergroten door ervoor te zorgen dat u het wachtwoord dat u voor onze site gebruikt geheimhoudt. Voor extra veiligheid raden we u aan uw wachtwoord van tijd tot tijd te wijzigen. Breng ons direct op de hoogte van eventueel ongeoorloofd gebruik van uw account door een andere internetgebruiker of van een andere inbreuk op de beveiliging.

    Slechts een selecte groep medewerkers heeft toegang tot persoonsgegevens. We maken back-ups om verlies van gegevens te voorkomen, en onze internetservers staan in beveiligde ruimtes.

    We raden u aan uw browser aan het eind van uw gebruikerssessie te sluiten zodat anderen geen toegang hebben tot uw persoonsgegevens wanneer u gebruikmaakt van een gedeelde computer of een computer in een openbare gelegenheid.

    Gegevens kunnen in landen buiten de Europese Economische Ruimte worden bewaard, waaronder de Verenigde Staten. We zien erop toe dat alle gegevens die aan landen buiten de Europese Economische Ruimte worden overgedragen voldoende worden beschermd. U stemt in met de doorgifte van uw gegevens.

    INFORMATIEDELING EN OPENBAARMAKING

    smol heeft de bescherming van uw persoonsgegevens hoog in het vaandel staan. Gegevens die tot uw persoon herleidbaar zijn verstrekken we niet aan derden, behalve wanneer:

    • smol op grond van wettelijke verplichtingen gehouden is gegevens door te geven aan derden;
    • hun diensten nodig zijn voor onze dienstverlening, zoals postbezorging, hostingdiensten, om ons te beschermen tegen fraude, en betaling van uw account;
    • smol dochterondernemingen of businessunits koopt of verkoopt. Bij dergelijke transacties worden onder meer klantgegevens doorgegeven, maar hierop blijven de verplichtingen uit eerdere versies van het privacybeleid e.d. van toepassing.
    • smol kan analyses van klanten in geaggregeerde vorm ter beschikking stellen aan mogelijke partners, adverteerders en andere derden. Op die manier kunnen onze zakenpartners en wij u beter begrijpen en eersteklas diensten blijven leveren. Daarnaast kunnen we letterlijke uitspraken van onze klanten geanonimiseerd ter beschikking stellen. We zullen echter nooit persoonsgegevens van specifieke klanten met anderen delen.

    smol heeft geen zeggenschap over gekoppelde websites en is niet verantwoordelijk voor het gedrag van bedrijven die aan onze website zijn gekoppeld. Voordat u uw persoonsgegevens verstrekt aan een andere website, is het raadzaam om de gebruiks- en servicevoorwaarden van deze site te raadplegen. Mocht u vragen hebben over het privacybeleid van smol, neem dan contact met ons op via privacy@smolproducts.com.

    ACTUALISERING VAN DIT PRIVACYBELEID

    We kunnen dit privacybeleid op elk moment om welke reden dan ook bijwerken. In dat geval plaatsen we het bijgewerkte privacybeleid op onze Site en geven we aan vanaf wanneer dit geldt. We raden u aan de wijzigingen zorgvuldig door te nemen. Wanneer u gebruik blijft maken van onze Site, geeft u hiermee aan bekend te zijn en akkoord te gaan met deze wijzigingen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben over dit privacybeleid, neem dan contact met ons op via privacy@smolproducts.com.

    CONTACTGEGEVENS

    Mocht u vragen of opmerkingen hebben over dit privacybeleid, neem dan contact met ons op via privacy@smolproducts.com.